Deze website maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Waarom een contentplanning zo belangrijk is

4 April, 2022 | leestijd 4 min.

Waarom is de ene ondernemer wel succesvol in zijn of haar online zichtbaarheid en de ander niet? Creativiteit en het hebben van goede foto’s en video’s speelt een rol. Maar er is iets wat ook belangrijk is: plannen. Lees in dit blog waarom een contentplanning zo belangrijk is.

Aan de slag met een contentplanning

Veel ondernemers struggelen met hun contentplanning. Ze vinden het moeilijk om consistent content te delen en waarde te bieden. Dan heb ik het dus niet alleen over video, maar ook over blogs, foto’s, korte posts etc. Hoe zorg je ervoor dat er genoeg variatie in zit, dat je waarde biedt, en consistent online bent? Oh ja, en dat mag niet te veel tijd in beslag nemen, want als ondernemer heb je nog honderdduizend andere dingen te doen.

 

Hoe ik met een contentplanning ben gestart

In het begin van mijn onderneming vond ik dit ook heel lastig. Ik ben natuurlijk content creator, dus het bedenken van waardevolle en interessante content vond ik nooit zo moeilijk, maar wel het consistent posten en aanwezig zijn op social media.

 

Sinds ik werk met een duidelijke planning heb ik veel meer rust. Ik weet dat er een logica zit achter mijn posts en ik hoef me niet druk te maken of ik deze week wel iets kan verzinnen om te posten, omdat ik dat weken of soms wel maanden van te voren al heb gedaan.

 

Begin klein

Ik besloot een paar jaar geleden dat ik minstens 1 keer per week content wilde plaatsen op de kanalen waar ik actief op was. Inmiddels is het twee keer per week, maar ik raad je aan om klein te beginnen, zeker als je het moeilijk vind content te bedenken. Je kunt beter een keer per week iets waardevols delen dan drie keer per week een post met weinig inhoud. Vervolgens koos ik een vaste dag waarop ik deze content ging plaatsen.

 

Als je dat niet doet, ga je het waarschijnlijk alsnog uitstellen. Dan zeg je op maandag; ik heb de hele week nog. En dan is het ineens weekend. Dus kies een vaste dag. Dit kan wel per kanaal verschillen. Zo post ik op dinsdag op Instagram, op woensdag op Facebook en donderdag op LinkedIn. Op deze manier krijgt de grote groep volgers die mij op alle kanalen volgt, niet drie keer per dag hetzelfde bericht te zien.

 

Content vooruit maken

Als je hebt besloten hoe vaak en op welke dagen jij content wil gaan verspreiden, is het belangrijk om content te gaan maken voor een periode. Je wilt immers niet elke week druk zijn met het bedenken van content, toch? Trek daarom eens per maand of twee maanden een dag uit om content te maken voor die hele periode. Zo heb je meteen overzicht in de diversiteit van jouw content, zowel inhoudelijk als qua vorm. Ik plan meestal twee maanden vooruit. Ik zorg ervoor dat er een mooie afwisseling is tussen video’s, foto’s en quotes vormgegeven in mijn huisstijl.

 

Aan de slag met een contentplanning?

Vind je het lastig om zelf met zo’n content-planning aan de slag te gaan? Ontvang gratis tips persoonlijk op jouw bedrijf afgestemd door een zichtbaarheid scan aan te vragen.

Recente updates

Bekijk alle blogs
Zo zorg je voor een goede verhaalopbouw
10 August, 2021 | leestijd 4 min.
Zo zorg je voor een goede verhaalopbouw

Online content zien we tegenwoordig overal. En je denkt vast, content moet er vooral visueel goed uitzien om de aandacht te grijpen. Dat klopt natuurlijk, maar het is ook belangrijk dat de inhoud duidelijk en aantrekkelijk is. Dus hoe zorg er dan voor dat jouw verhaal duidelijk is en verkoopt? In dit blog geef ik je drie tips voor een goede verhaalopbouw.

Je video online verspreiden
23 February, 2022 | leestijd 3 min.
Je video online verspreiden

Je hebt een video gemaakt of laten maken voor je bedrijf. Maar nu? Een video alleen gaat je niet verder helpen. Je zal de video op de juiste manier moeten verspreiden zodat het jouw doelgroep bereikt en hen aanzet tot actie. Hoe doe je dat?

Jij hebt een verhaal dat verteld mag worden.

Benieuwd hoe zichtbaar jij bent met jouw verhaal? Doe de gratis zichtbaarheid scan.