Deze website maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Tijd besparen met video's maken

24 March, 2021 | leestijd 3 min.

Video’s maken lijkt een tijdrovend proces. Daarom maken veel ondernemers nog geen video’s. Herkenbaar? In dit blog geef ik je drie tips, waarmee video’s maken veel minder tijd gaat kosten.

Tijd besparen met het maken van video's

Maak jij nog geen video's vanwege het tijdrovende maakproces? Je moet je verdiepen in de techniek, je moet je video 10 x opnieuw opnemen omdat je je steeds verspreekt, en hoe moet je zelf gaan knippen en plakken in het materiaal? Nee, dan houd ik het wel bij blogposts. Herkenbaar? In dit blog geef ik je drie tips, waarmee video’s maken veel minder tijd gaat kosten.

 

Vraag niet teveel van jezelf

Ondernemers denken vaak dat video’s maken veel tijd kost, omdat we nogal veeleisend zijn als het om onszelf gaat. Een video moet aan allerlei eisen voldoen. Het moet van goede kwaliteit zijn, inhoudelijk sterk, je mag je niet verspreken, en zo kan ik nog wel even door gaan. Zijn deze dingen dan niet van belang? Natuurlijk wel, zeker voor mij als professioneel videomaker. Maar jij als ondernemer zonder ervaring? Dat is een ander verhaal. Als je dan aan al die verwachtingen wil voldoen, is dat alleen maar een reden om er niet aan te beginnen. Je kan alleen maar beter worden in het maken van video’s door het te doen.

 

Daarnaast zijn er natuurlijk wel dingen die je kunt leren via een andere weg, zoals door het lezen van deze blogs. Dus aan de een kant moet je kennis verzamelen, maar een groot deel is ook ervaring opbouwen, zeker als het gaat om jezelf presenteren voor de camera. Maar besef je dus dat het niet meteen perfect hoeft te zijn. Meer tips om over camera-angst heen te stappen? Lees dan dit blog.

 

Keep it simple

Probeer je video’s zo simpel mogelijk te houden. Probeer content die je normaal in een blog of een posts zou delen eens te verwerken in een video. Houd de onderwerpen klein. Je kunt een onderwerp beter opdelen in kleine sub-onderwerpen. Zo maak je het voor jezelf makkelijk, maar ook voor de kijker. En je hebt op deze manier ook meer input voor meerdere video’s.

 

Neem meerdere video’s in één keer op

Mijn doel is om elke maand een lange en 2-3 korte video’s te plaatsen. Betekent dat dan dat ik elke maand nieuwe video's opneem? Nee. Eens per 3 maanden trek ik 1 dag uit om aan deze video’s te werken. Ik gebruik deze dag om drie onderwerpen te bedenken en uit te werken, de video's op te nemen, te monteren en in te plannen op social media. Ik zorg ervoor dat het aansluit op mijn contentplanning en dat ik bijvoorbeeld ook een vierkante versie heb voor Instagram. Het kost me dan dus een volle dag, maar daarna hoef ik er drie maanden niet over na te denken.

 

Hergebruik je content

Dan heb ik nog een bonustip voor je: Wie zegt dat je een video maar 1 keer kan gebruiken? Ik ben een groot voorstander van hergebruiken. Jouw video-content is waardevol en op het moment dat jij een video post, ziet natuurlijk niet iedereen het. Dus het kan best zijn dat het na een paar maanden of een jaar weer relevant is. Of misschien kun je er dan een andere tekst bij zetten, of schrijf je er een blog bij en link je weer even naar deze oude video. Of wat ik bijvoorbeeld vaak doe: ik haal korte stukjes uit mijn video’s en gebruik deze dan opnieuw. Op deze manier heb je ook weer ‘nieuwe’ video’s zonder dat je iets nieuws hoeft te bedenken of te maken.

 

Aan de slag?

Wil jij persoonlijk advies of hulp om beter online zichtbaar te worden? Plan dan een gratis zichtbaarheidsscan in. Ik scan dan al jouw social kanalen en website en geef je advies over hoe je jouw online zichtbaarheid kunt vergroten.

Recente updates

Bekijk alle blogs
Tijd besparen met video's maken
24 March, 2021 | leestijd 3 min.
Tijd besparen met video's maken

Video’s maken lijkt een tijdrovend proces. Daarom maken veel ondernemers nog geen video’s. Herkenbaar? In dit blog geef ik je drie tips, waarmee video’s maken veel minder tijd gaat kosten.

Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt?
11 May, 2021 | leestijd 3 min.
Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt?

Tegenwoordig maken veel ondernemers en bedrijven gebruik van online video content. Maar niemand heeft natuurlijk de tijd om alle video’s op Facebook of LinkedIn te bekijken. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou blijven hangen en niet verder scrollen?

Jij hebt een verhaal dat verteld mag worden.

Benieuwd hoe zichtbaar jij bent met jouw verhaal? Doe de gratis zichtbaarheid scan.