Deze website maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Succesvol op social media

8 June, 2021 | leestijd 4 min.

Ben jij tevreden met de resultaten die je uit social media haalt? En met resultaten bedoel ik, bereik, reacties, en uiteindelijk natuurlijk nieuwe klanten. We zijn vaak geneigd om te denken dat puur aanwezig zijn op social media voldoende is. Maar zo werkt het helaas niet. Benieuwd wat wel werkt? Lees het in dit blog.

Zo krijg je echt interactie op je social kanalen

Toen ik begon met mijn bedrijf en mijn persoonlijke Instagram account omtoverde tot een businessaccount, maakte ik een grote fout. Ik postte, zeer onregelmatig, een foto van mijzelf waarop ik bijvoorbeeld bij een klant aan het filmen was en zette er dan bij: Vandaag gefilmd bij klant x, wil jij ook een video? Neem dan contact op. Hier kreeg ik nooit reacties op. Laat staan dat iemand contact met mij op nam om een video te laten maken.

 

Later kwam ik erachter dat het meer vergt om interactie te krijgen met je volgers en hier ook klanten uit te halen. Ik zal je daarom een aantal tips geven die voor mij nu heel goed werken en waarvan ik denk dat jij het zeker ook moet proberen.

 

Geef waarde in je content

Zorg ervoor dat je waarde biedt in jouw content. Wees dus niet alleen maar bezig met verkopen, maar biedt iets waar de ander direct iets aan heeft. Geef tips, vertel over situaties die herkenbaar zijn voor hen en laat ook vooral zien wie jij bent, waarom zouden ze juist met jou moeten werken?

 

Wees consistent aanwezig

Wees consistent met het plaatsen van content. Hiermee laat je zien dat je bedrijf actief is en bereikbaar. Ook is het goed voor de algoritmes van social media als je regelmatig content plaatst en je volgers weten wat ze van jou kunnen verwachten.

 

Wees betrokken bij jouw volgers

Stimuleer interactie in je content en wees zelf ook betrokken bij jouw volgers. Interactie in de vorm van reacties, likes en DM’s zijn niet alleen goed voor het algoritme (en dus je bereik) maar zijn ook de eerste contactpunten tussen jou en jouw potentiële klant. Je kunt interactie stimuleren door je volgers een vraag te stellen: Is dit herkenbaar voor jou? Deel jouw ervaringen over onderwerp x, Hoe kijk jij hier tegenaan? Waar loop jij tegenaan als het gaat om onderwerp y? etc. Dit soort vragen kun je toevoegen aan je content, maar je kunt ook gebruikmaken van de poll opties in stories op Facebook en Instagram.

 

Monitor de resultaten van je content

En de laatste belangrijke tip die ik je wil meegeven is: monitor de resultaten van je content. En kijk hierbij dan niet alleen naar de likes, die zijn eigenlijk het minst belangrijk. Kijk vooral naar: welke content heeft de meeste reacties opgeleverd? Vanaf welke content zijn mensen mijn profiel gaan bekijken en misschien zelfs mijn website? Welke content heeft het meeste bereik gehad? Het is handig om eens in de zoveel tijd verschillende posts naast elkaar te zetten en te kijken wat het beste heeft gepresteerd. Hier leer je van en je kunt conclusies trekken, bijvoorbeeld: die persoonlijke post heeft de meeste reacties opgeleverd, dus blijkbaar vinden mijn volgers het interessant om persoonlijke dingen van mij te zien en lezen. Dan weet je dat je vaker persoonlijke dingen mag plaatsen bijvoorbeeld.

 

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en dat je ze in de praktijk gaat toepassen. Mocht dat het geval zijn, of je wil deze tips delen met jouw volgers, tag me dan vooral op Instagram via @christahiddinga , dat vind ik super leuk.

 

Zelf aan de slag met sterke content?

Heb jij nou moeite met het bedenken en maken van content? Dan help ik je daar natuurlijk graag bij. Plan een kennismaking met mij en denk met je mee in wat voor content bij jouw onderneming past. Je krijg dan gelijk een gratis zichtbaarheid scan! 

Recente updates

Bekijk alle blogs
Zo vergroot je jouw online zichtbaarheid
20 September, 2021 | leestijd 3 min.
Zo vergroot je jouw online zichtbaarheid

Hoe staat het met jouw online zichtbaarheid? Ben jij voldoende en duidelijk zichtbaar voor jouw potentiële klanten? Dit is iets wat altijd belangrijk is voor ondernemers, maar in deze tijd helemaal. Vergaderingen, trainingen, netwerkborrels. Het meeste hiervan is de afgelopen tijd naar online verplaatst. Hoe kun jij je daar met jouw bedrijf op aan passen?

Je video online verspreiden
23 February, 2022 | leestijd 3 min.
Je video online verspreiden

Je hebt een video gemaakt of laten maken voor je bedrijf. Maar nu? Een video alleen gaat je niet verder helpen. Je zal de video op de juiste manier moeten verspreiden zodat het jouw doelgroep bereikt en hen aanzet tot actie. Hoe doe je dat?

Jij hebt een verhaal dat verteld mag worden.

Benieuwd hoe zichtbaar jij bent met jouw verhaal? Doe de gratis zichtbaarheid scan.