Deze website maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Je video online verspreiden

23 February, 2022 | leestijd 3 min.

Je hebt een video gemaakt of laten maken voor je bedrijf. Maar nu? Een video alleen gaat je niet verder helpen. Je zal de video op de juiste manier moeten verspreiden zodat het jouw doelgroep bereikt en hen aanzet tot actie. Hoe doe je dat?

Tip 1: Upload je video op YouTube

Als je nog geen account hebt, maak deze dan aan. Gebruik in je titel en omschrijving termen die voor je doelgroep interessant zijn. Stel jezelf de vraag: op welke woorden zou ik zoeken als ik meer over dit onderwerp zou willen weten? Vervolgens zet je de video natuurlijk ook op je website. Is het een algemene promotie video voor jouw product of dienst? Dan verdient de video natuurlijk een plek op de home pagina. Is het een video die een bepaald onderwerp belicht? Dan zou je een apart pagina kunnen maken waar je al je video-content en dingen als blogs op zet.

 

Tip 2: Zet je video op je social media kanalen

Hierbij is belangrijk dat je de video niet op hetzelfde moment op alle kanalen tegelijk zet. Dit kun je beter spreiden, omdat je deels ook dezelfde volgers zult hebben op de verschillende kanalen, die dan in een dag jouw video 3 of 4 keer zien. Dat kan als irritant overkomen en dan is er een kans dat mensen je gaan ontvolgen. Op Instagram hebben je verschillende opties, afhankelijk van de lengte van je video. In de tijdlijn kun je een video van max. 1 minuut plaatsen.

 

Wat doe je als je video langer is? Dan plaats je deze op IGTV. Hij komt dan ook in je tijdlijn te staan, maar dan krijgen mensen de melding na 1 minuut of ze verder willen kijken in IGTV. Wat je ook kan doen is een verkort stuk van je video in de tijdlijn plaatsen en een link naar YouTube in je bio plaatsen waar mensen dan de gehele video kunnen kijken. En vergeet ook niet de Instagram stories! Deze zijn maar 15 seconden, maar worden wel veel bekeken door Instagram gebruikers. Laat hier weten aan jouw volgers dat jij een video hebt geplaatst. Deel hier de video uit je tijdlijn, of plaats hier ook verkorte stukjes van de video zelf. Op Facebook en LinkedIn plaats je gewoon de hele video.

 

Bij Facebook is het zelfs beter als de video langer is dan 3 minuten, omdat deze dan meer bereik heeft. Plaats altijd zelf het videobestand en niet een link naar YouTube of een andere streamer. Waarom? Een platform als Facebook en LinkedIn zal je meer bereiken geven als je dit doet. En het is ook makkelijker voor de kijker, want die wordt niet eerst naar een andere website geleid.

 

Tip drie: Wees niet bang om je video vaker dan een keer te posten op social media

Soms kan er een paar maanden later weer een aanleiding zijn om je video te posten. Er moet natuurlijk wel een redelijke tijd tussen zitten. Of schrijf een post die overlapt met de inhoud van je video en link dan ook weer naar de video in die post. Op die manier blijf je regelmatig traffic sturen naar je video.

 

Ook met video aan de slag?

Wil jij ook met video-content aan de slag, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Plan dan een kennismaking met mij in, zodat ik je persoonlijk kan helpen.

Recente updates

Bekijk alle blogs
Zo zorg je voor een goede verhaalopbouw
10 August, 2021 | leestijd 4 min.
Zo zorg je voor een goede verhaalopbouw

Online content zien we tegenwoordig overal. En je denkt vast, content moet er vooral visueel goed uitzien om de aandacht te grijpen. Dat klopt natuurlijk, maar het is ook belangrijk dat de inhoud duidelijk en aantrekkelijk is. Dus hoe zorg er dan voor dat jouw verhaal duidelijk is en verkoopt? In dit blog geef ik je drie tips voor een goede verhaalopbouw.

Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt?
11 May, 2021 | leestijd 3 min.
Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt?

Tegenwoordig maken veel ondernemers en bedrijven gebruik van online video content. Maar niemand heeft natuurlijk de tijd om alle video’s op Facebook of LinkedIn te bekijken. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou blijven hangen en niet verder scrollen?

Jij hebt een verhaal dat verteld mag worden.

Benieuwd hoe zichtbaar jij bent met jouw verhaal? Doe de gratis zichtbaarheid scan.