Deze website maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Hoe zorg je ervoor dat jouw video opvalt?

11 May, 2021 | leestijd 3 min.

Tegenwoordig maken veel ondernemers en bedrijven gebruik van online video content. Maar niemand heeft natuurlijk de tijd om alle video’s op Facebook of LinkedIn te bekijken. Hoe zorg je ervoor dat ze bij jou blijven hangen en niet verder scrollen?

De kwaliteit van je video

Allereerst: zorg dat de video van goede kwaliteit is. Het hoeft niet perse met een professionele camera te zijn opgenomen, maar het is wel belangrijk dat het beeld goed belicht is en dat je goed verstaanbaar bent, anders komt jouw verhaal totaal niet over bij de kijker. Ga dus niet s ’avonds in het donker een video opnemen. Er zijn een aantal handige gadgets die je kunnen helpen bij het opnemen van video’s, zoals een microfoontje en statief voor smartphonegebruik.

 

De inhoud van je video

Net als de vorm is de inhoud minstens zo belangrijk. Er moet een logische opbouw in je verhaal zitten. Lees hiervoor het blog: hoe zorg ik voor een goede verhaalopbouw? Belangrijk hierbij is dat je de kijker in de eerste paar seconden weet te boeien. Tease naar hetgeen wat de kijker uit deze video gaat halen door bijvoorbeeld een vraag te stellen die aansluit op een probleem van jouw doelgroep. In mijn geval stelde ik aan het begin van dit blog de vraag: hoe zorg je ervoor dat je video opvalt? Dit is een vraag die bij jou zou kunnen spelen. Ik vertelde dat ik het antwoord op deze vraag ga geven in dit blog. Hierdoor ben je waarschijnlijk nieuwsgierig gemaakt om verder te lezen. Deze techniek kun je ook in je video toepassen.

 

Houd het simpel

Houd je video kort en simpel. Baken je onderwerp zo af dat het behapbaar blijft voor je doelgroep. Je kunt nog beter een onderwerp in sub-onderwerpen delen, dan dat je video heel lang en onoverzichtelijk wordt, omdat je alles over dat ene onderwerp wil vertellen. 1 tot 3 minuten is ideaal voor de meeste social media kanalen.

 

Voeg een call to action toe

Natuurlijk kun je in een paar minuten niet alles vertellen wat je wil vertellen, maar dat is ook niet de bedoeling. Je wil met video-content de aandacht trekken van je doelgroep en hen vervolgens iets laten doen, bijvoorbeeld naar je website laten gaan. Dit doe je door middel van een call-to-action, oftewel een oproep tot actie. Dit zal je mij nog vaker horen zeggen, want een call-to-action is heel belangrijk. Niet alleen bij video-content maar bij alle soorten content. Een call-to-action kun je toevoegen in de video zelf, door het te noemen: kijk even op mijn website voor meer info over.. neem contact op voor.. etc. Ook is het handig om je website even in beeld te zetten in tekst. Maar je kunt de call-to-action ook in de caption van je bericht zetten. Bijvoorbeeld: Ga naar de link in de bio voor meer informatie of meld je aan via deze link.

 

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je video laten opvallen, maar dit zijn in grove lijnen de belangrijkste punten waar je ook makkelijk zelf mee aan de slag kan. 

 

Benieuwd of jij goed online zichtbaar bent?

Benieuwd of jij echt goed online zichtbaar bent voor jouw potentiele klanten? Doe de gratis zichtbaarheidsscan en krijg persoonlijk advies. 

Recente updates

Bekijk alle blogs
Je video online verspreiden
23 February, 2022 | leestijd 3 min.
Je video online verspreiden

Je hebt een video gemaakt of laten maken voor je bedrijf. Maar nu? Een video alleen gaat je niet verder helpen. Je zal de video op de juiste manier moeten verspreiden zodat het jouw doelgroep bereikt en hen aanzet tot actie. Hoe doe je dat?

Hoe ga je om met camera-angst?
9 February, 2021 | leestijd 3 min.
Hoe ga je om met camera-angst?

Een van de redenen waarom veel ondernemers nog geen gebruik maken van video: ze vinden het spannend om zichzelf te laten zien. Maar waarom vinden we dat eigenlijk zo spannend? En hoe ga je om met deze camera-angst?

Jij hebt een verhaal dat verteld mag worden.

Benieuwd hoe zichtbaar jij bent met jouw verhaal? Doe de gratis zichtbaarheid scan.