Deze website maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Hoe ga je om met camera-angst?

9 February, 2021 | leestijd 3 min.

Een van de redenen waarom veel ondernemers nog geen gebruik maken van video: ze vinden het spannend om zichzelf te laten zien. Maar waarom vinden we dat eigenlijk zo spannend? En hoe ga je om met deze camera-angst?

Hoe kom je over de camera-angst drempel?

Ik weet als videomaker hoe belangrijk het is om jezelf te laten zien in video, maar ook ik heb het voor mijzelf lang uitgesteld. Ik zei tegen mijzelf:

 • - Het past niet bij mij

 • - Ik kan niet goed presenteren voor de camera

 • - Wat als mensen vervelende reacties achterlaten?

 •  

Misschien herken je het wel. En het is ook logisch, want in een video stellen we onszelf heel kwetsbaar op. Veel meer dan in een tekst of een foto. Maar wil jij deze kans om jouw klant nog beter te bereiken en jouw boodschap over te brengen, laten liggen door angst? Ik denk het niet. Dus wat kan je doen om over die drempel heen te komen?

 

 1. 1. Begin simpel

 2. Begin met een laagdrempelige video. Neem bijvoorbeeld een Story op op Instagram. Deze video’s duren maar 15 seconden en zijn na 24 uur verdwenen. Dus als je het heel eng vind om jezelf te laten zien, na 24 uur is het weer weg. Ook hoeft zo’n story technisch aan weinig eisen te voldoen. Je gebruikt gewoon je smartphone en kunt in Instagram zelf makkelijk tekst of GIFs toevoegen. Ga hier eens mee experimenteren. 

 3.  

‘En wat moet ik dan vertellen?’ denk je misschien. Ook dit kan heel simpel zijn. Vertel wat je vandaag gaat doen, of wat je hebt gedaan. Misschien heb je een afspraak met een leuke klant of heb je een workshop gegeven. Dit zijn goede onderwerpen voor stories. Wat ook goed werkt is bijvoorbeeld een tip delen.

 

2. Wees open over je struggles

 1. Misschien ben je met het opnemen van video’s bang dat het er raar uitziet of dat je je verspreekt. Misschien leidt dit je heel erg af van je verhaal. Wees niet bang om ook deze struggles te delen. Dit kan je in je video zelf doen, maar ook in een andere post of story. Vertel aan je kijkers en volgers: ik doe dit voor de eerste keer en ik vind het spannend. Het kan erg opluchten om dit te delen en mensen zullen dit waarderen. En mocht er dan iets niet goed gaan, dan kunnen mensen dat ook meteen plaatsen. Neem mensen mee in jouw proces. Je zult zien dat je hier positieve reacties op krijgt. 

 2.  

 3. 3. Onthoud wie jouw doelgroep is

 1. Natuurlijk is er altijd een kans op negatieve reacties. Maar deze reactie komt dan waarschijnlijk niet van iemand uit jouw doelgroep of van jouw ideale klant. Dus probeer je te bedenken voor wie jij deze video’s maakt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste. Het draait in die zin niet om jou, maar om het doel wat je hebt: jouw klant bereiken met jouw verhaal. 

 

Zelf aan de slag?

Wil je zelf met video aan de slag, maar kun je wel wat tips en hulp gebruiken? Plan een gratis zichtbaarheidsscan in en ik vertel je hoe jij beter online zichtbaar wordt. 

Recente updates

Bekijk alle blogs
Je video online verspreiden
23 February, 2022 | leestijd 3 min.
Je video online verspreiden

Je hebt een video gemaakt of laten maken voor je bedrijf. Maar nu? Een video alleen gaat je niet verder helpen. Je zal de video op de juiste manier moeten verspreiden zodat het jouw doelgroep bereikt en hen aanzet tot actie. Hoe doe je dat?

Zo zorg je voor een goede verhaalopbouw
10 August, 2021 | leestijd 4 min.
Zo zorg je voor een goede verhaalopbouw

Online content zien we tegenwoordig overal. En je denkt vast, content moet er vooral visueel goed uitzien om de aandacht te grijpen. Dat klopt natuurlijk, maar het is ook belangrijk dat de inhoud duidelijk en aantrekkelijk is. Dus hoe zorg er dan voor dat jouw verhaal duidelijk is en verkoopt? In dit blog geef ik je drie tips voor een goede verhaalopbouw.

Jij hebt een verhaal dat verteld mag worden.

Benieuwd hoe zichtbaar jij bent met jouw verhaal? Doe de gratis zichtbaarheid scan.